23948sdkhjf

Fotoudstyr for 388.000 kroner stjålet i Aalborg

Japan Photo i Aalborg var udsat for groft indbrud mandag morgen.
Japan Photo i Maren Turisgade i Aalborg var mandag morgen kl. 04.29 udsat for et groft indbrud, som umiddelbart vurderet har givet gerningsmændene et udbytte for i omegnen af 388.000 kroner.

De ukendte gerningsmænd brugte økser til at smadre en rude af panserglas, efter de havde lavet et hul og vippet gitteret for vinduet op.

- Der er ingen tvivl om, hvad de er gået efter, mener Jan Møller Nielsen fra Japan Photo.

Dyre objektiver
Udbyttet lyder blandt andet på et Nikon 800 mm-objektiv til en værdi af 120.000 kr. og et 400 mm-objektiv til 60.000 kr. Herudover er flere mindre objektiver stjålet.

- Jeg har serienumre på det hele, og har taget kontakt til Nikon, som efterlyser udstyret i hele Europa, fortæller Jan Møller Nielsen.

Ruden af panserglas er smadret med to økser, som blev fundet på stedet. Jan Møller Nielsen er ikke i tvivl om, at her er tale om bestilt arbejde.

Låsen klippet over
- For 14 dage siden var vi på samme tidspunkt udsat for, at en eller flere personer klippede låsen til gitteret op. Det satte alarmen i gang, men der skete ikke yderligere, fortæller Jan Møller Nielsen.

Denne gang gik alarmen ikke i gang, da hængelåsen ikke blev brudt op. Det var derimod en overbo til Japan Photo, som alarmerede politiet, før alarmen begyndte, da vinduet blev smadret.

Vidnet har set to yngre mænd i mørkt forlade stedet. Den ene var på cykel og havde muligvis en taske med.

- De forsvandt ad Bispensgade i retning mod Vesterbro. Hunde har sporet dem frem til CW Obels Plads, siger vicepolitiinspektør Torben Jensen.

Tekniske spor
Han oplyser at politiet har sikret tekniske spor fra indbruddet og afventer svar på dem.

- Desuden vil vi gerne høre fra eventuelle vidner, siger han.

Indehaveren Jan Møller Nielsen er meget berørt af indbruddet.

- Jeg føler mig ligeså krænket, som når man har indbrud i en privat bolig, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203